+45 60 24 43 74 hej@mavehelse.dk

Utæt tarm

Sådan kan du selv forbedre din tarms evne til at holde affaldsstoffer ude af blodbanen.

Utæt tarm er desværre et almindeligt fænomen, som er medvirkende ved alle de forskellige autoimmune lidelser, man kan komme i tanke om.

Der er 3 ”ben” der altid gør sig gældende ved autoimmune lidelser/symptomer. Det er Miljømæssige påvirkninger, genetik og utæt tarm. Derfor er det altid smart at behandle sin tarm pænt og evt. give den en ”kærlig omgang” f.eks. med hjælp til opheling og udrensning af tungmetaller og andre giftstoffer.

Uanset om dine problemer er fortrinsvis i maven, hjernen, i led, skjoldbruskkirtel eller diverse andre organer, er noget af det bedste du kan gøre for dit helbred at hjælpe din tarm.

Der er hundredevis af autoimmune lidelser. Vores levevis er med til at gøre os syge og det er jo normalt ikke noget vi tænker over hver dag når vi spiser. En autoimmun lidelse kommer ikke fra den ene dag til den anden. Den bygges op gennem mange år, på grund af forkert ernæring, stress og miljømæssige påvirkninger. Kroppen er i stand til at klare rigtig meget belastning og kæmper ufortrødent videre med at opretholde balancerne i din krop i årevis, lige indtil den dag hvor den bare ikke kan længere. Du har fået en autoimmun lidelse. Det føles måske ikke så slemt i starten og du tænker, det går nok, det kan jeg leve med, men pludselig så kommer der en til og en til og du står nu med flere alvorlige diagnoser og har svært ved at komme op af sumpen igen.

 

Du kan få det bedre!

Hvis du er nået dertil kan det være svært at opnå 100% balance igen, men du kan vende udviklingen, fjerne mange gener og måske nogle diagnoser og få det rigtig meget bedre.

Her er en protokol du kan følge for at afhjælpe problemerne.

 

Opheling af utæt tarm!

  1. Fjern de store skadevoldere fra din kost/ dit liv!

(gluten, korn, raffineret sukker osv.), drikkevarer (alkohol og kaffe), kronisk stress (fra arbejde, familieliv osv.) og eksponering for alle former for toksiner (fra personlig plejeprodukter til unødvendige lægemidler og rengøringsmidler)

  1. Start evt. med en fasteperiode på 24-48 timer ( ikke total faste for små børn)

Lev f.eks. af bonebroth  ( langtidskogt suppe på ben af kylling eller oksekød) og grønne smoothies. Det giver en god start på opheling af tarmen.

  1. Spis sundt

Rene økologiske fødevarer, hjemmelavet mad – kostkombinerede måltider og syre/basefordeling på tallerkenen (se mere på mavehelse.dk). Masser af grønt og fisk og sunde olier.

  1. Kosttilskud: L-Glutamine ( gerne n-acetyl L-Glutamine (nag)) Høj dosis protokol.

Probiotika og evt. fordøjelses enzymer (især hvis det kniber med at få nok friske grøntsager til måltiderne).

 

  1. Lev et liv der støtter op om din behandlingsplan:
  • Vejrtrækningsøvelser
  • Meditation og/eller afslapning
  • God søvn, helst 8-9 timer hver nat.
  • Lange gåture og eller let træning.

Dette er vaner/tiltag du skal have lagt ind i dit liv, og når det er gjort, vil du forbedre dine chancer for opheling dramatisk!

Det er vigtigt du har alle punkterne med i din plan, hvis du vil have succes med den!

 

Forslag til understøttende og udrensende kosttilskud:

 

Zeolit ( f.eks. Megamineral Ca + Mg) tungmetaludrensende blandt meget andet. Se Megamineral zeolit her!

Et godt mælkesyrebakterie-tilskud ( jordbakterier anbefales ved symptomer på SIBO)

NAG ( N-acetyl L-Glutamin ) F.eks.fra  Bulk Powders

 

 

Fiskeolie 1 tsk morgen og aften f.eks. Eye Q + en 1 tsk. god olivenolie (eller du kan vælge en balanceolie som indeholder begge dele (f.eks. EQ) Find et godt fiskeolieprodukt her.

Fibre: Fibre smart, byggræs, guarmin el.lign.  det støvsuger tarmen for affalds og -giftstoffer.

D3 vitamin  – ved måling regnes 30 nmol/l for normalt niveau, men det optimale er 90-124 nmol/l. Få det evt. målt ved lægen.  Ved immunforsvarslidelser kan man med fordel tage 100 mg. D3 dagligt.

Multivitamin: F.eks. Omnimin pure, som er naturidentisk og afgiftende.

Magnesiumtilskud gerne 2-3 gram aften F.eks. EpiNutrics magnesium eller Cal. + mag. 1+1 inkl. K2 og d-vit. Fra Solaray.

Alfa-Liponsyre: ALA, understøtter bl.a. hormonbalancen, leverfunktion og dannelse af nye celler.  Eller C-vitamin (f.eks. Crystal C) Begge er stærke antioxidanter.

 

 

evt.:

 

Aloe Vera

Immune Support 4-8 stk. (i stedet for flere andre tilskud)

Du kan købe de fleste af produkterne på www.shop.mavehelse.dk

NAG har jeg dog ikke men du kan bruge dette link, til køb hos  Bulk Powders.

Spis gerne broccoli hver dag.. Det er med til at hele tarmen.

Sørg for rigeligt væske. Gerne 3 liter dagligt!

Til utæt tarm kan du bruge dette L-Glutamin  (NAG), som tarmen effektivt kan udnytte til at reparere tarmcellerne og de “huller” der kan være opstået i din tarm efter mange år med f.eks. forarbejdede og glutenholdige produkter.

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Hvis du ønsker en glutaminprotokol, får du en gratis, når du køber bare et produkt fra “utæt tarm kategorien” på shop.mavehelse.dk. 
Kontakt:

Certificeret kostvejleder

Lea Friedstrup Lind

Mail: hej@mavehelse.dk

Ring mig op:

60 24 43 74

hverdage ml. 9-17