+45 60 24 43 74 hej@mavehelse.dk
Print Friendly, PDF & Email

Tilbehør der er letfordøjeligt

Find inspiration til et sundt måltid

Her er forskellige forslag til tilbehør, som er letfordøjelige og giver en god mæt fornemmelse i maven længe efter måltidet, uden at være fedende og overmættende, som kartofler, ris og pasta er.

Majroer skæres i både, vendes i olivenolie, krydderurter og drysses med gærflager eller ost.

Giv dem 20-25 min i ovnen.

Søde kartofler også i både, krydret med dit yndlingskrydderi, evt. hvidløg og Herbes de Provence og det samme i ovnen..
Selleri kan laves til frites, både eller “ris” og blomkål også til ris… kør grøntsagen i foodprocessor med 1 tsk. olivenolie og krydderier til ønsket “ris” konsistens og bred ud på en bageplade. Efter 10- 15 min ved 175 grader vendes de rundt og får endnu 10 min så de har fået lidt farve. Afkøles og hældes i en glasbeholder..

 

 

 

Grøntsags fladbrød kan bruges som tilbehør, som pizzabund, som brød med pålæg el.a. 

 

GRØNTSAGSFLADBRØD – CA. 14-16 STK

  • 1,5-2 dl solsikkekerner
  • 0,5 blomkålshoved (ca. 400 g)
  • 0,5 broccoli (ca. 400 g)
  • 1 lille håndfuld friske persilleblade
  • 120 g ost, revet hård ost, f.eks. Manchego
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk salt
  • 3 æg * 1,5 dl Pofiber eller 3-4 spsk loppefrøskaller

SÅDAN

Mal solsikkekerner til groft mel i foodprocessoren med den store kniv. Skær blomkål og broccoli i mindre stykker og hæld dem ned i blenderskålen sammen med persilleblade og blend. Tilsæt revet ost og blend igen.

Tilsæt æg og krydderier og blend til en fedtet masse. Tilsæt til sidst Pofiber/loppefrøskaller og blend igen.

Da blenderskålen er næsten helt fuld, kan det være svært at få fordelt fibrene ordentligt i dejen, så jeg hældte den efterfølgende over i en skål og rørte den lige godt igennem med en ske.

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Form den fedtede dej til boller i hænderne og klat dem ud på bageplader beklædt med bagepapir. Jeg brugte tre bageplader i alt. Saml de flade boller godt rundt i kanten, så du får en defineret kant.

Bag i ovnen i ca. 30 minutter. Hold øje med dem undervejs og skift evt. plads på pladerne og tillad at tage dem ud på forskellige tidspunkter. De er færdige, når de er blevet let brune og har fået en fin brun kant.

Løft dem forsigtigt fra bagepapiret med en bagespatel eller lign. og lad dem herefter afkøle.

Vil du se flere forslag til brød så klik HER

Disse tilbehør kan du lave i weekenden, så du har til det meste af ugen..

 

tilbehør

Kontakt:

Certificeret kostvejleder

Lea Friedstrup Lind

Mail: hej@mavehelse.dk

Ring mig op:

60 24 43 74

hverdage ml. 9-17

 
Jeg bliver glad hvis du vil følge eller dele!

Tak for din interesse! Vil du dele det med andre?