+45 60 24 43 74 hej@mavehelse.dk

Sådan bliver en hotdog sund og nærende!

 

Super sunde og lækre hotdog wraps

2-3 personer

2 pk. Hanegal pølser (8 stk.)

1 hoved hjertesalat

2 løg

Mel af en slags, blandet med salt. Jeg brugte kokosmel.

Tomat i skiver

 

½ liter tomatpuré

1 spsk. Dijonsennep

50 g. Koncentreret tomatpuré

½ dl. Eddike f.eks. hindbær eddike

2 spsk. Citron eller lime

1 hvidløg og ½ løg

Stevia efter smag

Lidt krydderi, f.eks. græsk krydderiblanding, salt og peber

Tilberedning:

Lav først din ketchup. Sæt en kasserolle over med løg, hvidløg i mindre stykker. Når de er klare tilføjes koncentreret tomatpuré.  Hæld Eddike, sennep, krydderier ved og sluk for varmen. Når det har kølet lidt af, blend det og bland tomatpuré i sammen med stevia og citrus saft. Smag til med salt og peber. Afkøles i køleskabet. Imens varmer ovnen op og løgene skæres og blandes med olivenolie og mel. Bredes ud på en bageplade og steges ved 200 grader i 6-8 Min. Pas på de ikke brænder på. Løgene køler af på køkkenbordet… til sidst klargøres grøntsagerne. Roden fjernes fra hjertesalaten, den skylles og lægges til tørre på et viskestykke. Tomat skæres i skiver.

Andet tilbehør kunne være (evt. sukkerfri) agurkesalat og friske skiver af agurk, rå løg og radiser. Evt. Lidt dampet blomkål (smager dejligt med hjemmelavet ketchup), eller en salat med hvidløgsmayonnaise.

wraps’ene bygges op med 1 pølse i 2 stk. hjertesalat og som en rigtig hotdog, med sennep og evt. Remoulade (kan blandes med mayonnaise for lavere sukkerindhold)

Uhmmm.. endelig hotdogs…

Der er ketchup til mange gode måltider…holdbarhed 8-10 dage i køleskabet.

Kontakt:

Certificeret kostvejleder

Lea Friedstrup Lind

Mail: hej@mavehelse.dk

Ring mig op:

60 24 43 74

hverdage ml. 9-17