Kage og desserter
Find inspiration til et sundt måltid
Brownie med bønner
- 150 g. sukrin eller 200 g. dadler
- 1 dåse røde kidney, sort eller hvide bønner
- 4 spsk kakaopulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 2 hele æg og 2 æggeblommer
- 100 g smør
- Saft og skal af 1 øko-appelsin
- 1,5 dl mandelmel el.a. nøddemel
Sådan
Bruger du dadler lægges de i blød en halv time.
Skyl bønnerne godt. Hvis du har brugt bønner fra dåse, kan de have ligget i vand med salt, så skyl dem godt. Smelt smør ved lav varme i en kasserolle.
Hæld alle ingredienser med undtagelse af mandelmel i din blender eller foodprocessor og blend lystigt indtil dadlerne og bønnerne er blendet ud. Tilsæt da mandelmel og blend igen. Nu har du en kagedej, som du kender den. Juster evt. med vand.
Hæld den i en lille bageform beklædt med bagepapir og bag i 20 minutter ved 200 grader.

Chokoladekage med nødder og nelliedellies
250 g. valnødder
210 g. nelliedellies barer ( mørk ) eller mørk chokolade
100 g. sukrin+ og smag til med stevia ( sukker hvis du synes)
4 æg (eller blommer og tilsvarende gelatine, fibre Smart, guargum eller glucomannan powder)
100 g. smør eller kokosolie
Tilberedes som brownies
Dehydreret chokoladekage!
Som en af ovennævnte opskrifter, f.eks. med Guargum.
Planes ud på bagepapir på ristene i dehydratoren, som fladt brød, da det ellers tager for lang tid at “bage”.
Dehydrér til ønsket konsistens. 6-12 timer afhængig af tykkelse og ønske.
Det smager nøjagtigt som anden chokoladekage, det er bare meget sundere!! Fantastisk!
Hjemmelavet chokolade
100 g Kakaosmør
30 g rå Kakaopulver
2 spsk Sukrinmelis
1/2 tsk Vanille pulver
1 knivspids havsalt
Blandes forsigtigt over vandbad. Når halvdelen er smeltet blendes det hele i blender eller minihakker og hældes i en skål. Der røres med en dejskraber til temperaturen er nede på ca. 21 grader. Derefter hældes i forme og det sættes i køleskab. 30 min. så er den klar til at spise. yummi!
Kan smages til med pebermynte eller orangesmag

Marcipan/kransekage – Letfordøjeligt, sundt og lækkert slik!
300 g. mandelmel ( helst af udblødte og dehydrerede mandler)
50 ml. vand og 1 tsk.. Guargum eller 2 æggehvider
1 tsk. Mandelessens
4-6 spsk. sukrinmelis eller stevia efter smag (gerne begge)
Almindelig sukrin kan også bruges, det skal bare koges op med vandet, så det smelter og derefter afkøles. Økologisk mandelmel kan også bruges.
Opskriften laves helst med nykværnede mandler. Helt optimalt er det hvis dine mandler er blevet udblødt i vand i 12-14 timer og derefter tørret, evt. i en dehydrator, for at bevare enzymer og næringsstoffer (skal de i kransekage, er det ikke nødvendigt, da de alligevel nedbrydes ved bagningen…)
Man kan give det en anden smag med rom-essens!

INGREDIENSER TIL DIN GULERODSKAGE
DET VÅDE
6 store skrællede gulerødder
2 skrællede røde eller rød-grønne æbler (3, hvis de er små)
2 store modne bananer, eller 4 spsk. steviadrys
2 spsk. Creme fraiche eller flødeost
2 æg
1 håndfuld rosiner, 3 store hakkede dadler, eller 2 spsk. stevia
DET TØRRE
100 g mandler
50 g kokosmel
50 g rismel, blendet havregryn eller peanutmel
20 g pulveriserede psylliumfrøskaller/ Fibre smart
2 spsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. nellike
½ tsk. vaniljepulver
1 knsp. salt
TOPPING
2 spsk. smeltet kokosolie
3 dl kokosmel
2 spsk. blødt smør
1 knsp. salt
10 dadler
1 dl vand
Sådan laver du gulerodskage uden mel og sukker:
- Blend først mandlerne til groft mel i foodprocessor
- Skær gulerødder, æbler og bananer i mindre stykker, og kom dem i.
- Tilsæt cremefraiche, rosiner (eller hakkede dadler) og æg, og blend godt.
- Bland alle de tørre ingredienser til din gulerodskage sammen i en anden skål.
- Hæld de tørre ingredienser ned til de våde, lidt ad gangen, mens du blender videre.
- Kom bagepapir i en springform, og hæld dejen til gulerodskage over i formen.
- Bag din gulerodskage midt i ovnen i 40-50 minutter ved 160° Ca.30 min. som muffins
- Lav toppingen mens din gulerodskage bager: Blend dadler og vand, til det får konsistens som sirup, og rør resten af ingredienserne i.
- Tag den færdigbagte gulerodskage ud af ovnen, og lad den køle af på en rist eller lignende, så den ikke bliver våd i bunden. Slut af med at smøre toppingen på den afkølede gulerodskage, eller undlad topping og skær i små firkanter til madpakke og lækkersult. Put i fryseren.

Stikkelsbærdrøm
150 g. stikkelsbær eller andre bær
150 g. sukrin
2 vanillestænger
200 ml. creme fraiche 38%
2 æggehvider
75 g. sukrin melis
Et drys kanel
Skrab vanillekornene ud af stængerne. Gem stængerne til at lave vanillesukker af. Bærrene blendes let og råsyltes med sukrin i mindst en time på køl, gerne natten over.
Lav en marengs med æggehviderne og tilføj melis lidt efter lidt. Når marengsen er blød og lækker, bland den i cremefraichen sammen med kanel og smag til.
Bærrene lægges nederst i høje glas og ovenpå den lækre creme. Kan evt. lægges i med sprøjtepose.

Kontakt:
Certificeret kostvejleder
Lea Friedstrup Lind
Mail: hej@mavehelse.dk
Ring mig op:
60 24 43 74
hverdage ml. 9-17
Seneste kommentarer