Vægttab opskrifter

Bønnesalat med rødløg og tomat


bnnesalatJPG 

Bønnesalat til 2 personer

INGREDIENSER

Bønner f.eks.:
200 g tørrede bønner (eller 400 g kogte) f.eks. hvide og/eller kidneybønner
300 friske eller en pose økologiske frosne  grønne bønner
200 g små cocktailtomater
50 g rødløg
1 fed hvidløg
1 håndfuld persille
2-3 kviste merian eller oregano
 
CITRONDRESSING
1½ spsk. olivenolie
1 stor usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber

TILBEREDNING

1. Udblød de tørrede bønner hver for sig i koldt vand i mindst 8 timer. Kassér vandet, og kog bønnerne møre i 45-60 minutter. Alternativt kan du bruge bønner fra dåse. Skyl og nip de friske grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre, men stadig sprøde. Skyl dem straks med koldt vand. Skyl og halvér tomaterne. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl og hak krydderurterne. Bland det hele sammen.
 2. Citrondressing: Bland olien med fintrevet citronskal og 3-4 spsk. citronsaft. Smag til med salt og peber. Vend bønnesalaten med dressingen.
P.s. Ved sart fordøjelse, kan du fryse bønnerne før du bruger dem. Det tager noget af "gassen".

Blomkålssuppe med hvide bønner og  ærtesalat



Blomklssuppe med hvide bnner og grskarkernerjpg


1 blomkålshoved

1 ds. hvide bønner

30 g. Smør eller kokosolie

½  citron

150 g. græskarkerner

Muskat, hvis du har

½ bundt persille

Salt og peber


1 valgfrit salat

200 g. ærter

2 tomater


Vinaigrette:

Olie

Æbleeddike

Sødning ( stevia, sukrin el.a.)

dijonsennep

salt og peber.


Fremgangsmåde:


Del blomkålen i buketter. Kog/damp  i ca. 5 min. I lidt vand. Rist græskarkerner i lidt smør/olie og salt. Tilsæt de hvide bønner til blomkålen, kog igennem. Hæld vandet fra i en skål. Blend mosen med smør/kokosolie, salt, peber og evt. Lidt muskat. Tilføj vandet til suppen har ønsket tykkelse. Til sidst tilsættes saften af en citron. Persillen hakkes fint.


Tilbered salat og vend i vinaigrette.Du kan med fordel spise salaten som en forret, som de gør det sydpå, det hjælper fordøjelsen!

Suppen spises med ristede kerner og et godt drys persille. Brug lidt af kernerne og persillen til salaten

Her har min mand kokkereret..


cevichejpg

 

Ceviche af torsk

Delikat kold fiskesalat med rå torsk. Her er det saften fra citrusfrugt som tilbereder fisken, og skaber en krydret smag blandet med frugtige nuancer. Vær opmærksom på, at cevichen skal stå mindst en time og trække.

TILBEREDNINGSTID: 1 TIME, 30 MIN. ANTAL PORTIONER: 4 PERS.

400 g frisk torskefilet

2 store citroner

2 stk. skalotteløg

1 pk. Rucolasalat

2 agurker

4 store tomater

2 bundter dild eller koriander, eller 1 af hver

1-2 tsk. Rosenpeber, eller anden aromatisk peber

1 smule tørret chili

Rigeligt med god olivenolie

Salt og evt. almindeligt sort peber.

FREMGANGSMÅDE:

Den friske torskefilet skal være befriet for ben. Den skal skæres i mindre strimler. Del den en 2-3 gange på langs, alt efter størrelse, og skær så mindre stykker som på størrelse med en halv - trekvart lillefinger.

Skær løgene i meget fine skiver. Pres citrusfrugterne. Bland fisk og løg og hæld citrussaften og olien over. Giv det salt og peber, chili. Kom en passende mængde dild/koriander i. Det skal lyse op og give smag. Skær de øvrige grøntsager fint.

Gem lidt krydderurter til at komme på lige inden servering.

Cevichen skal have mindst en time, for man skal opleve den kemiske proces arbejde med fisken. Det er ikke bare rå fisk med lidt citronsaft på toppen. Jo længere den står, jo mere virker syren og tilbereder fisken. Man kan også vente med at komme olien i, til syren har virket i en time alene.

Anret salaten ovenpå eller ved siden af fisken på hver tallerken.

Smager dejligt med en skive nøddebrød til.

Retten er også fin ved vægttab, evt. uden brød.


Kartoffel-porresuppe med ristede porretoppe og sød surkålssalat

kartoffe-porresuppe med surklssalatjpg

4 personer

 

1 kg kartofler

½ kg. rensede porrer, gem det yderste grønne

1/ knoldselleri

1 god spsk. smør

1 ½ dl. vand

1 spsk timian

havsalt og peber

Lidt hakket persille

Salat:

1 romaine eller iceberg salat

1 bk. cherrytomater

1 glas syltede peberfrugter

eller hjemmelavede fermenterede grøntsager, 1 groftrevet æble

og evt. lidt sødning efter eget valg.

 

Fremgangsmåde:

Skær grøntsagerne i grove bidder og kom dem i en gryde med smør. Sautér dem i ca. 15 min. ved svag varme, så de bliver bløde, men ikke brændte. Skær det yderste og grønneste fra porrerne i tynde skiver, vendt dem i lidt olivenolie og rist i ovnen i 20 min. ved 160 grader eller til godt ristede (ala ristede løg).

Hæld vand på gryden og bring i kog.

Tilsæt salt og lad suppen simre i ca. 20-30 min. min. til den kan blendes. Tilbered salaten. Blend suppen og servér med ristede porreringe på toppen. Og salat med surkål og æble.

 



Ideer til salater:


Spidskålssalat med ristede mandler


½ spidskål

1 bakke rucola

30 g. Mandler

½ citron

2 spsk. Olivenolie

1 tsk. Korianderfrø

Havsalt og friskkværnet peber


Skyl spidskål og rucola, og afdryp. Rist mandlerne i lidt økologisk smør og afkøl.

Snit kålen meget fint, og drys den med 1-2 tsk. salt, ½ tsk. knuste korianderfrø og saften af ½ citron. Masser kålen godt, og lad den trække indtil servering. Hak mandlerne og hæld i salaten.

Vend rucola i, og smag til med salt, peber og olivenolie. Anret på et fad.


Blandede salater med vinaigrette


500 g. Blandede salater


3-4 spsk. Olivenolie

1 skvæt god vineddike f.eks. hindbær balsamico

2 skalotteløg

50 g. Urter f.eks. dild og purløg

1 tsk. Salt og lidt peber


Lav vinaigretten og lad trække lidt.

Skyl salater og afdryp eller slyng. Bland sammen.

Et lækkert og mættende tibehør til salaten:

Hummus (bønner)

1 dåse hvide bønner

4 fed hvidløg

50 g. rucolasalat

1 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

Salt og peber

Alle ingredienser blendes og den sættes på køl.


Alt med bønner kan med fordel puttes ind i diæten, da det mætter og slanker!
Husk at alle bønner bortset fra soyabønner er stivelse!