Om

Om Mavehelse

Hej -Velkommen her!

Jeg hedder Lea og er kostvejleder. 

 Jeg har vejet 83 kg. Jeg har en tarmsygdom der hedder Colitis Ulcerosa og jeg har MCS. Det er noget med dufte jeg ikke kan tåle. Min tarmsygdom er i ro, når jeg spiser kostkombineret mad. Det er det bedste der er sket for mig! Min MCS er ikke så slem mere. Jeg er nemlig blevet rigtig god til at aflaste mit immunsystem og det er det der skal til! Jeg har det dog bedst hvor der ikke er parfume og derfor tilbyder jeg kostvejledning over nettet. Jeg har igennem de sidste 10 år læst et utal af bøger og undersøgt alverdens kostretninger og behandlinger for at finde det, som jeg syntes virkede bedst. Derfor er jeg her. Jeg mener at nøglen til et godt helbred går gennem en kost der passer specifikt til dig og som aflaster dit tarmsystem... Vi skal tilbage til hvor vi kom fra... Tænk på: Naturen har aldrig udviklet en sandwich! Når du spiser simpelt får du det godt.. Det betyder ikke, at du aldrig kan få lækkerier mere. Du kan spise masser af dejlige retter, som er kombineret optimalt og snacks af forskellige slags. Du skal bare tænke på hvornår du spiser det og sammen med hvad! Du skal altså ikke være sulten, eller gå og længes efter hakkebøf med flødesovs, eller chokolade. Personligt synes jeg det er verdens bedste måde at spise på. Ved at tilføje mælkesyrebakterier, zeolit og andre kosttilskud har jeg formået at rette op på mit helbred, så jeg kan leve en normal tilværelse. Jeg har en datter med tilsvarende sart immunsystem og tarm og det er min højeste prioritet i dagligdagen at hun har det godt.

Kostprincipperne som jeg lever efter, er først og fremmest kostkombinering, syre/base og antiinflammatorisk kost. Ved fordøjelsesproblemer kan det også være godt at tænke over FODMAP´s og stivelses og sukker indhold i det hele taget, dvs. også en vis grad af LcHf. Principperne bliver grundigt gennemgået under fordøjelse. Denne særlige kombination af kostretninger har fået sit eget navn. Jeg kalder det KombiKost!
Jeg går ind for begrænsning af de grove kulhydrater, da det kan være en belastning for tarmsystemet, men samtidigt går det for de fleste heller ikke med for meget kød, da det er noget af det mest tungtfordøjelige. Derfor har kunsten for mig været at spise en smule stivelse eller kød i hvert måltid og så tilberede grøntsager på den mest lækre og indbydende måde! Det går rigtig godt. Sig til hvis du vil vide mere!


tallerkeninddeling2png

Antiinflammatorisk kost


KombiKost er noget af det mest anti-inflammatoriske du kan komme i nærheden af. Da de fleste irritanter er fjernet fra måltidet + at din tarm bliver aflastet ved optimal kombinering af fødevarerne. Det betyder at du ikke samtidig er nødt til at tage tilskud af gurkemeje mv. for at sænke inflammationsniveauet i kroppen. Det kommer helt af sig selv! Lyder det kompliceret? Det er det slet ikke.. Læs under fanen: kostvejledning


du kan også gå til min blog på:  https://mavehelseblog.wordpress.com/


Zeolit

Zeolit er et mineralsk produkt der har den egenskab at det suger positivt ladede ioner til sig. Der findes over 50 forskellige slags. Den type zeolit der hedder Clinoptilolite bruges indvortes til udrensning for tungmetaller.

Hvis du vil læse mere om zeolit, kan du gå til:

 Lind og Friedstrup


hvor du også kan læse lidt om vores lille vingård i Gedser, Danmarks sydligste, :Vineriet Greorkgaard.


Kig også på:

Her kan du finde det bedste mineralrige salt! Groft, fint, fugtigt, tørt, med urter, til fisk eller kød. Jeg bruger ikke andet!
Hun har også en masse spændende ting til haven, samt krydderurter!


Sunde opskrifter:

Steder at finde gode opskrifter som kan bruges når man har en sart tarm:

Disclaimer ( skal desværre skrives på hjemmesiden)

 Rådene her på hjemmesiden er ikke en erstatning for medicin eller lægebesøg og foregår på eget ansvar. Jeg kan hverken tage medicinsk, lægeligt eller juridisk ansvar for komplikationer opstået som følger af eller indirekte følge af brugen af disse råd. Rådene stemmer ikke nødvendigvis overens med den accepterede lægevidenskab i Danmark. Opsøg altid egen læge inden opstart af nyt livsstilsprogram. Din sundhed er ene og alene dit eget ansvar. Hvilken vej du vælger at følge, er helt op til dig selv ♥