+45 60 24 43 74 hej@mavehelse.dk
Print Friendly, PDF & Email

Nem Citronkylling med nødder og broccoli

Find inspiration til et sundt måltid

 

35 minutter 3-4 personer

Ingredienser

  • 2 stykker kyllingebryst
  • 1 stort broccoli
  • 1 dl nødder (f.eks. cashew) eller mandler
  • skal og saft af 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g finthakket, frisk ingefær eller pulver
  • 1 knsp. vaniljepulver, hvis du har
  • 8-9 dråber fiskesauce
  • 1 spsk stivelse, f.eks. majsstivelse
  • ½ dl vand
  • Salt og peber
  • evt. soja

Sådan gør du
Skær kyllingen i store terninger. Skær broccoli i fine buketter og stokken i tynde skiver. Rør det hele godt sammen i en skål med nødder, citronsaft og -skal, hvidløg i tynde skiver, ingefær, vaniljepulver, fiskesovs og salt og peber og lad det trække i 10-15 minutter. Varm en kraftig gryde eller wok uden slip let-belægning i 5-10 minutter ved højeste varme (den skal være skoldhed, og det holder en slip let-belægning ikke til). Kom ca. ½ deciliter vand i den brandvarme gryde. Den skal være så varm, at vandet deler sig i små dråber, der hopper og danser på bundens overflade. Lynsteg det hele i 3-4 minutter under konstant omrøring. Spæd evt. op med lidt vand fra tid til anden, hvis gryden er ved at tørre ud. Rør stivelse ud i lidt vand og rør blandingen ud i gryden. Lad det varme yderligere 1 minuts tid til det har samlet sig.

Servering
Server kyllingen på et fad med nødder og broccoli og stænk evt. med soja.

Kontakt:

Certificeret kostvejleder

Lea Friedstrup Lind

Mail: hej@mavehelse.dk

Ring mig op:

60 24 43 74

hverdage ml. 9-17

 
Jeg bliver glad hvis du vil følge eller dele!

Tak for din interesse! Vil du dele det med andre?