+45 60 24 43 74 hej@mavehelse.dk
Print Friendly, PDF & Email

Om udrensning

Der er mange måder at udrense på.. Vi gør det hver dag. Vi gør det særligt meget når vi er syge med f.eks. en forkølelse. Kroppen har brug for udrensning. Nogle har mere end andre brug for at hjælpe kroppen til at rense bedre ud. Her er nogle forslag.

Kroppen har brug for tid til at rense ud hver nat. Det tager ca. 8 timer for kroppen at fordøje aftensmaden (indtil ca. kl. 04.00) og derefter sætter udrensningen i gang. Derfor er det en god regel at holde en 12-16 timers pause med at spise henover natten. Dvs. hvis du spiser klokken 19.00 bør du ikke spise før klokken 7.00 næste morgen. I hvertfald er det en god regel at lade være med at spise efter kl. 20.00. Spiser du kun frugt om morgenen belaster du ikke systemet nævneværdigt da frugt består af væske og let optagelig næring.  

Det er vigtigt for kroppens udrensning at komme på toilettet hver dag, gerne 2-3 gange!. Har du en dag hvor maven er gået i stå, måske fordi du har spist noget som din mave har svært ved at fordøje, så prøv at hjælpe maven til at komme af med noget i løbet af dagen alligevel. Det kan du gøre ved at lave potte-massage (massér i en rundkreds, med uret), find evt. en youtube video, som instruktion.

Der er også den mulighed at tage et vandlavement.

 

Menneskekroppen kan sammenlignes med en bils motor, fordi den har tendens til konstant at blive forurenet af toksiner/affaldsstoffer. Udrensning af kemikalier, miljøforurening, farmaceutiske lægemidler, forarbejdede fødevarer – alle disse og mere er en konstant byrde på kroppens naturlige udrensningssystemer. Selvom disse systemer er designet til at fange og rense så mange toksiner ud af kroppen som muligt, bliver de ofte overvældet af det enorme, konstante toksiske angreb fra vores moderne verden. Vil du hjælpe din krop til at have det bedst muligt, er det derfor vigtigt at støtte og styrke din udrensning. Har du fået en alvorlig sygdom som kræft, eller autoimmune sygdomme kan du gøre en stor forskel for dit velbefindende alene med forskellige former for udrensning.

 

 

Udrensningsorganerne renser og sorterer hver dag hvad der kommer ind i kroppen. Du kan støtte kroppens daglige arbejde med urter der understøtter deres funktion. F.eks. marietidsel til leveren og gyldenris til nyrerne. Du kan f.eks. drikke te hver dag af disse urter. Du kan også starte dagen med et leverflush ved hjælp af :Ingefær, gurkemeje, citron og olivenolie (et ingefærshot med ca. 1 dl. olivenolie) meget gerne med hvidløg også, hvis du mener at dine omgivelser kan tilgive dig. Laves i juicer eller god blender.
Man kan også købe et udrensnings-kit. F.eks.  Heel fra BioVita.

Daglig udrensning af mundhulen er effektivt. Derudover øger det kroppens generelle sundhed, da mange sygdomme, f.eks. hjerte/kar sygdomme kan stamme fra dårlig mundhygiejne. Kokosolie er stærkt anti-inflammatorisk og hjælper dig derved til høj mundhygiejne, ved daglig gurgling..
Du tager en spiseskefuld kokosolie/olivenolie og gurgler rundt i munden i et kvarters tid.. Det kan man godt vænne sig til at gøre imens man smører madpakken f.eks.!
Man kan også vælge at børste sine tænder i kokosolie, så er det bare ikke udrensende på samme måde, men giver en sund mundhule.

 

Udrensning med zeolit

Een gang om året – eller hvert andet, hvis du lever sundt og giftfrit, er det godt at tage en zeolit-kur. Zeolit er et mineralsk produkt der har den egenskab, at det suger positivt ladede ioner til sig i kroppen.

Det har en stærkt chelerende effekt, dvs. at det tiltrækker bl.a. tungmetaller og transporterer dem ud af kroppen. Det hjælper også leveren til større udrensning, men det er stadigvæk en god ide at lave en …  

Læs mere om zeolit på Megamineral.dk

 

 Billedresultat for zeolit-banner

 

Leverudrensning​
Er en genvej til et bedre helbred og anbefales I bogen ”Elsk din lever” af Andreas Moritz, at gøre med ca 1 mdrs. Mellemrum eller længere, op til 10-12 gange for at være sikker på at man har fået alle affaldsstoffer ud. Derefter en gang årligt.​ Mindre kan måske også gøre det, men for hver gang du gør det aflaster du leveren og støtter den i sit afgiftende arbejde.


Hvorfor er leverens funktioner så vigtige?
En belastet lever kan give mange forskellige symptomer. Leveren skal ikke kun rense affaldsstoffer væk, men er også involveret i mange andre organfunktioner, hvorfor leveren også har betydning for hormonsystemet, nervesystemet og immunforsvaret. Dens funktion og ydeevne er meget vigtig for dit velbefindende, derfor er det en god ide´ at styrke den og rense den med jævne mellemrum.
​ Ens øjne, hjerne, hjerte og nyrer er afhængig af, at ens lever fungerer. Ens blod har brug for den til at komme af med alkohol og medicin.

Det spiller en vigtig rolle i at ødelægge syge røde blodlegemer, nedbryde hæmoglobin og insulin, samt at opbevare vitaminer og mineraler.
Leveren kan ophobe overskydende østrogen, hvis den ikke fungerer, som den skal. Dette kan give menstruationsproblemer, som PMS. Vores nervesystem kan blive belastet af toksiner fra forskellige bakterier og affaldsstoffer fra cellerne. Det betyder, at vores lymfesystemet vil blive belastet, immunforsvaret sættes yderligere på arbejde, da det skal bruge ekstra energi på at fjerne affaldsstofferne. Vores kost og manglende vand har også stor indflydelse på, hvordan leveren arbejder.

 

 

Følgende symptomer, kan være tegn på at din lever har ophobet galdesten:

  • Fordøjelsesproblemer f.eks. diarre eller forstoppelse
  • Allergier
  • Brok
  • Forhøjet kolesterol
  • Svimmelhed
  • Stærke smerter i skuldre og ryg
  • Nakkestivhed
  • Hovedpine og migræne
  • Søvnløshed

 

Fødevarer der virker naturligt udrensende og stimulerende på fordøjelsen er f.eks.:

 

Byggræs

bladsellerijuice eller anden grøn juice. Gerne 1-2 l. dagligt.

Drik 2-3 kopper grøn te af koncentreret pulver dagligt. F.eks. ActiGreen grøn teekstrakt.

Te af f.eks. brændenælde, fennikel, pebermynte.

Drik generelt meget. Ca 3 liter dagligt af vand, grøn juice og urtete + hvad du ellers drikker.


Fødevarer du kan inddrage i din madlavning for større grad af udrensning:

 Kefir, vand eller mælkekefir f.eks. til morgenmad, eller en eftermiddags smoothie

Artiskok

selleri

rødbede (hvis du kan håndtere sukker og fiberindholdet)

kiwi (morgenmad)

bladgrønt og andre vandholdige grøntsager

 

Du kan prøve ”BioEnergizer Detox Spa” (et effektivt fodbad) eller “foot patch”. Det påstås at man kan rense alle sine toxiner ud gennem fødderne!

Et billigt og enkelt råd til udrensning af lymfesystemet, samt balancering af hormoner og elektrisk ladning i kroppen er tørbørstning.

Læs om tørbørstning her!

God fornøjelse med din udrensning!

I shoppen

Shoppen er fyldt med produkter der kan støtte dig i din søgen efter sundhed og bedre helbred. Især i forhold til tarmsundhed og det er fordi:

Sundhed kommer fra tarmen!

Megamineral zeolit - et ionbyttende produkt der der tiltrækker positivt ladede ioner i kroppen, f.eks. tungmetaller

Kontakt mig

Hvis du vil undersøge om kostvejledning hos mig er noget for dig!

Kontakt

hej@mavehelse.dk

60 24 43 74

Åbningstider

Ingen faste

Jeg vender tilbage hurtigst muligt