Træg tarm og forstoppelse


vand og fordjelsejpg

Væske:

Drik to til tre liter vand hver dag. Gerne slurkvis og helst ikke sammen med måltiderne.

Drik aldrig for koldt vand, det kan give smerter og sænke fordøjelsestiden, da kroppen skal bruge energi på at regulere temperaturen til 37 grader.grntogndderjpg


Det allervigtigste for en sund fordøjelse er naturligvis din mad.

Spis masser af: Grøntsager, frugt, nødder og lidt grove kornprodukter (hvis du tåler det), som er fyldt med fibre og får tarmene til at arbejde. Ingefær, hvidløg, krydderurter og cayennepeber er ren medicin for fordøjelsen!

Undgå:  Junkfood, stærkt opvarmede olier og kød – især, hvis du lider af forstoppelse. Kød indeholder ikke fibre, og derfor er det ekstremt tungt for fordøjelsessystemet at arbejde med. Det kan være smart at reducere det meget.

 Kig også på intolerancer overfor hvede, mælk og gær. Mælkeprodukter kan erstattes af produkter lavet på soya-, kokos eller cashewnødder.


gendebenjpg

Motion

Bevægelse er meget vigtigt for at holde gang i peristaltikken – altså tarmbevægelserne.
– og nej, det behøver ikke at være hård træning. Gåture, en lille løbetur og yoga er det allerbedste for at få gang i maven!


Stress af

Vores nervesystem og tarmsystem hænger uløseligt sammen, og derfor går stress lige i maven og stopper dit fordøjelsessystem, når du kører på et for højt niveau. Hold derfor øje med din vejrtrækning. Mærker du at din vejrtrækning sidder oppe i brystkassen, så få det straks ned i maven med dybe åndedrag. Lær også at trække på skuldrene og sige ”pyt” til det der ikke går som planlagt, og som du alligevel ikke kan kontrollere. Hav konkret fokus på ro, god tid og luft i din kalender. Stress kan medføre både forstoppelse og diarre´.


- og desuden

Hvis du vil gøre lidt ekstra for din fordøjelse, så investér i et godt probiotika-produkt. Mælkesyrebakterierne hjælper med at bekæmpe de dårlige bakterier i tarmen, og giver en ekstra hånd når din tarm er belastet. Et godt produkt giver dig mindst 15 mia. bakterier pr. tablet. Gerne som coated kapsel (behandlet mod mavesyre) og sammen med et måltid.

Der er mange "knapper at skrue på" og det kan være svært at finde hoved og hale i.. Kontakt mig gerne for en konsultation over skype eller telefon.

Det kan også være at du har så dårlig fordøjelse at disse råd ikke rækker. I så fald har jeg erfaring med meget vanskelig fordøjelse og vil rigtig gerne hjælpe dig til en mere tålelig tilværelse.