+45 60 24 43 74 hej@mavehelse.dk
Print Friendly, PDF & Email

Sundt og hurtigt lavet brød/boller

Find inspiration til et sundt måltid

Sunde boller på 1/2 time

Tapioka eller Cassava fiberboller
8 stk. a ca. 50 gram

50 g kokosfibermel
175 g. Cassava/tapiokastivelse
1 tsk. Natron
1/2 tsk. Bagepulver
1 tsk guargum eller 2 sps. Loppefrøskaller til at binde det sammen
60 g. Kokosolie eller smør, lunet
2 1/4 dl. Vand
1 smule sødning, hvis ønsket

De tørre ingredienser blandes sammen og vandet blandes med kokosolien. Hæld det i det tørre og rør det hurtigt sammen til det er en ensartet masse. Må gerne stå 5-10 min og samle sig. Lægges ud i ca ægge størrelse på bageplade. Bages ved 160 grader i ca. 20-25 min.
Kulhydratindholdet i cassavamel er 36 g/100 g. + 1,8 g. fibre..

 

 

 

Nøddefladbrød med rodfrugter

Ca. 300 g. nødder (f.eks. 200 g. mandler + 100 g. valnødder)

ca. 200 g. fintrevne rodfrugter

ca. 200 ml. vand

½ tsk. salt

75 g. kartoffel eller tapiokamel

2 spsk. olivenolie eller kokosolie

evt. 1 tsk.. guargummi

Mandler og nødder udvandes natten over og skylles grundigt. Mandlerne blendes i en foodprocessor til de er som groft mel og hældes i en skål. Valnødder blendes og når de er groft blendet tilføres vand, salt og stivelse. Det blendes til en blød masse. Begge blandes med rodfrugterne.Til sidst tilsættes guargummi og olivenolie og det hele blandes godt.  Dejen smøres nu på bagepapir eller sheet, så det har en tykkelse på max. 8 mm. Det bages  i ovnen ved 160 grader i ca. 20-25 min, til det har fået en sprød kant og lidt farve. . Lad det køle af på en rist og skær i passende stykker.

 

Det kan have en lidt sødlig smag pga. rodfrugterne.

Ønsker du et så stivelses/sukkerfrit brød som muligt kan du vælge at lave det af persillerod og/eller selleri og vælge byggræspulver eller kokosmel til at binde det sammen med. Så er det perfekt til kødretter.

 

 

 

Nøddefladbrød

 

 

Kontakt:

Certificeret kostvejleder

Lea Friedstrup Lind

Mail: hej@mavehelse.dk

Ring mig op:

60 24 43 74

hverdage ml. 9-17

 
Jeg bliver glad hvis du vil følge eller dele!

Tak for din interesse! Vil du dele det med andre?