Hvorfor er fordøjelsen vigtigst?

Hvorfor er fordøjelsen vigtigst?

Hvorfor er fordøjelsen vigtigst?

Grunden til at dette site måtte opstå er at flere og flere i den vestlige verden lider af fordøjelsesproblemer forårsaget først og fremmest af forkert kost, særligt den meget raffinerede og forarbejdede kost. Deriblandt mig og min datter. Vi har det fra min min mor og hun fra sin mor. Dvs. vi har haft en arvelig tilbøjelighed fra tidligere generationer. Det bliver bare værre for hver generation! Ikke alle arver problemet. Det handler meget om epigenetik, dvs, bliver der tændt for generne, eller ej! De kan aktiveres pga. antibiotikabehandling, p-piller og anden hormonbehandling og stress. Elektromagnetisk påvirkning og andre miljøfaktorer som parfume, kemikalier, tungmetaller, pesticider, herbicider og andre former for forurening. Alt sammen er det med til at belaste vores immunforsvar og gøre livet til en kamp for vores krop. Ofte er der undervejs i livet indtrådt alvorlige bakterie/virus sygdomme pga. den større modtagelighed der følger med forkert kost og alle de andre faktorer. Det forværrer situationen yderligere ( især når der gives antibiotikabehandling for det) og den onde spiral bliver bare større og større.

Den vestlige kost er blevet utrolig meget dårligere gennem de seneste generationer, mere raffineret, mere næringsfattig, mere ensidig og spises i et højere og højere tempo og dårligere miljø, i dårligere kombinationer end nogensinde før. Det er producenterne der får lov til at bestemme kvaliteten af den mad vi kan købe i butikkerne.Vi efterspørger lidt bedre kvalitet i dag ja, men det er langt fra målet. Vi har glemt at vi skal spise for at holde en fin maskine kørende. Vi spiser i stedet for at fjerne den ubehagelige sult, eller tilfredsstille andre behov i kroppen, f.eks. ked-af-dethed, smerter frustrationer, for at slappe af og ”hygge”, simpelthen for trøst. Ja hygge er så populært i Danmark.. i virkeligheden – er det så ikke bare trøst, så vi kan udholde at være en del af det samfund vi lever i?? Skulle vi måske søge en anden måde at leve på, så vi ikke er nødt til at trøste os selv med et misbrug af usund mad, alkohol, stoffer og hvad vi ellers finder på, bare for at holde det ud. Er det virkelig den verden vi ønsker? Kan vi ikke gøre det bedre?

25-75% af den næring vi indtager bliver ikke optaget i vores krop. Hvor meget tror du din tarm optager?

Dårlig fordøjelse er ingen sygdom. Det er den vestlige kost der er syg. Min mission er at hjælpe dem der er allerhårdest ramt og som kan og vil genoprette en af deres krops vigtigste funktioner, inden det giver kronisk sygdom, eller så alvorlige symptomer at deres liv bliver ødelagt eller ophører.

Jeg vil give værktøjer til mennesker med syg mave eller andre ubehagelige ubalancer, der ødelægger livskvaliteten og som ikke kan finde hjælp nogen andre steder.

Det er tankevækkende, at to tredjedele af de børn med ADHD, der deltog i et hollandsk studie, blev hjulpet og følte bedring via ændrede kostvaner. Børn med ADHD er ofte særligt sensitive, og dermed kan visse fødevarer hos dem udløse hyperaktivitet. Der er i særlig grad fokus på sukker, gluten, mælk og tilsætnings- og farvestoffer.

Vigtigheden af en god tarmflora og tilstrækkeligt med gode tarmbakterier er enorm for sundheden og forskning af i dag viser da også at op mod 90% af alle sygdomme udspringer af en uafbalceret tarmflora! Tarmfloraen bliver ødelagt af vores levevis. Det er der slet ingen tvivl om.

I de næste årtier bliver vi så meget klogere på den vigtige kropsfunktion, som fordøjelsen er og på de muligheder der er for at påvirke helbredet den vej. Der forskes i mikrobiomet som aldrig før og snart vil vi kunne gå på apoteket og få en pille med de rigtige bakterier til genopretning af vores svækkede fordøjelse. Mange andre typer af medicin bliver overflødigt og medicinalindustrien ved det godt, så de er hoppet med på vognen,, ellers bliver de hægtet af! Det er formentlig godt, da det er dem der sidder på de fleste af pengene og magten og dermed er med til at definere fremtiden.

Er det også sådan for dig at uanset hvilke gode kostråd du følger fra alle de nye og smarte kostretninger, så har du stadigvæk problemer med smerter, ubehag, forstoppelse og eller diarre` , så har jeg en masse forslag til hvordan du kan komme videre... der ER en måde, for alle! Det bliver sikkert hårdt undervejs, men jeg kan trøste med at det er det hele værd, både fordi du ved at tage hånd om problemet får aflastet din vigtige fordøjelsesfunktion og dermed giver ro til opheling og bedring, men også fordi du finder ud af at spise på en hel anden måde, som er meget mere tilfredsstillende, sund og også lækker!

Når du giver din krop mad, som den kan fordøje så sker der forandringer i din tarm, som kan gøre en stor forskel for dit helbred. Vi er blevet meget klogere på det. Det vigtigste redskab er kostkombinering.

Kostkombinering giver mulighed for at spise moderne dansk mad, sammensat på en måde så kroppen kan fordøje det. Det er nok noget af det bedste der findes for sarte maver!

 Ude i den store verden er der skrevet mange bøger om emnet. Forfattere som Dr. Pickering, Kathryn Marsden, Loren Lockmann, Marilyn og Harvey Diamond og mange flere har dyrket denne specielle måde at sammensætte kosten på og har både vist hvordan man kan styre sin vægt og sit helbred i den mest optimale retning.

Vi er ikke kun hvad vi spiser, men nærmere hvad vi optager af næring fra tarmen...

Forskning har vist, at hver fjerde af os har for få af de gode bakterier i tarmen, og det kan øge risikoen for udvikling af lidelser som overvægt, type II diabetes og astma. Det kan altså virkelig betale sig at kostkombinere, så du hjælper tarmen til bedst mulig funktion.

Har du fordøjelsesproblemer, kan du købe min E-bog KUK i fordøjelsen HER