Vinter måltider
Find inspiration til et sundt måltid
Kalkunsnitzel med bagte løg og rødkålssalat
2 stykker kalkunsnitzel ( del evt. En i 2) a´ 100 g.
1 spsk. lidt stærkt krydderi
Salt og peber
Olie til stegning
2 rødløg i både
2 tomater i halve
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
½ Rødkål skåret i fine strimler
1 gulerod, revet
Basilikum, finthakket
Citron, evt. stevia
Hurtig blomkålssuppe med hvide bønner og ristede kerner
1 blomkålshoved
1 ds. hvide bønner
30 g. Smør eller kokosolie
1 citron
150 g. Solsikker og græskarkerner
Muskat, Salt og peber
1 pose blandet salat
200 g.ærter
4-5 radiser
Vinaigrette:
Olie
Æbleeddike
Sødning
dijon
Rødspætter med dildsauce til 2 personer
2 flåede rødspætter
1 dl hakkede nødder
1 tsk. salt
1 knsp. Peber
Sauce:
100 g flødeost
1 dl vand
½ spsk. Fiskesennep eller dijonsennep
2 spsk. klippet dild
Salt og peber
300 g gulerødder
200 g persillerødder
½ broccoli
Citron og stevia
Kyllingesalat
1 kyllingebryst
1 tsk. Soya
1 1/2 spsk olie
salt og peber
dressing (hvis du vil have det):
2 spsk. Olie
1 spsk. Balsamico
1 tsk. Acaciehonning (kan udelades)
salt og peber
salat:
1/2 agurk
1/2 rød peberfrugt
1/4 rødløg
4 minimajs
30 g. sukkerærter
50 g. babyspinat
Lasagne:
300 g hakket oksekød
1 dåse koncentreret tomat
3 tomater
2 squash
2 gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
krydderier: oregano, timian, basilikum
salt og peber
75 g ost, groft revet
smør eller kokosolie til stegning
Salat af:
200 g. Babyspinat
200 g. Rødkål
1 dusk basilikum
Citron og evt. stevia
Pizza
Ingredienser:
Bunde:
100 g. nøddemel
2 gulerødder 100 g.
1 persillerod 100 g.
250 g. Blomkål – frisk eller frossen
1 æg
2 spsk. Olivenolie
Sovsen tilberedes af
1 dåse koncentreret tomatpasta
1 tomat
1 løg
1 stort fed hvidløg
1 spsk. Basilikum
1 spsk oregano
1 spsk. Timian
Salt og peber
50 g. God skinke (kan udelades)
Lidt Manchego eller parmesan til at rive ovenpå
Salat:
½ Iceberg
50 g. Rucola,
½ Fennikel
½ bakke Cherrytomater
50 g. rå løg i små skiver
Let svitset råkost med Peanuts:
300 g. Gulerødder
200 g. Pastinak
200 g. Broccoli eller et halvt
100 g. Økologiske peanuts
Spinatsalat:
75 g. Babyspinat
150 g. Fennikel
6 soltørrede tomater
15 oliven
Dressing:
Saften fra 1/2 citron
1 spsk olivenolie
1/2 tsk timian
Frisk kværnet peber
Fiskefrikadeller med rodfrugtmos
250 g torsk eller anden fisk
50 g forårsløg
1/4 tsk. Himalaya eller uraffineret havsalt
1/2 tsk. friskkværnet peber
1/2 tsk spicy krydderi efter eget valg
1 æg
smør/ kokosolie til stegning
Rodfrugtmos:
200 g knoldselleri
200 g pastinak
200 g. persillerod
10 g økologisk smør eller olie
Lav salat af 1/2 Iceberg
1 agurk
1/2 peberfrugt.
Italiensk grøntsagspostej:
125 g. valnødder
150 g. gulerødder ( 3 almindelige )
150 g. Pastinak ( ca. 1 stk. )
75 g. rødløg ( 1 stort eller 2 små )
300 g. champignon
2 æg
Krydderi – f-eks. 2 tsk. Timian, 2 tsk. Basilikum,1-2 tsk. Paprika
1 stor dusk persille
2 tsk. salt og 1 tsk. Peber
2 spsk. Olivenolie
Kålsalat af :
400 g. Rødkål
1 granatæble
75 g valnødder
2 spsk. balsamico-eddike
2 spsk. Olivenolie
Citron og stevia efter smag
Salt og peber
Laks og aspargessalat med pesto
2 stykker vildlaks a´ 150 g.
1 bdt. Asparges
1 pose blandede salater med rucola
½ citron
Pesto:
1 bdt. Frisk basilikum, skyllet
50 g. Pinjekerner
1 fed hvidløg
1 dl. God olivenolie
Hvid fisk med kapers, citron, timian og kål
2 stykker hvid fisk uden ben a´ 150 g.
½ dl. Kapers
Reven skal af en citron
2 stilke timian
1 spsk. Olivenolie
1 spidskål
100 ml. Soyafløde
Stegt kyllingebryst med letristede grøntsager og rucolasalat
2 stykker kyllingebryst a´ 125 g.
2 spsk. Olivenolie
1 grøn squash
1 gul squash
1 portobellosvamp, skåret i 2 halvdele
1 tsk. hvedefri Tamari
4 forårsløg
Salat af:
1 pose rucola
2 store tomater
½ citron
Citron og ingefærmarineret kylling med blomkålstabouleh
Og yoghurtdressing
300 g kyllingeinderfilet eller filet skåret i grove strimler
Marinade:
25 g smeltet smør
skallen og saften af 1/2 citron
ca. 1/2 spsk revet ingefær
1 spsk soja
salt og peber
Bland ingredienserne til marinaden og marinér kyllingen heri i mellem 30 –120 min., ikke mere, så vil citronen begynde at “tilberede” kyllingen. Steg kyllingen i ovnen ved 220 grader i 15-20 min.
Tabouleh:
1 lille eller halvt blomkål
2 tomater
1/2 agurk
½ bundt persille
1/2 bundt mynte
50 g. babyspinat
2 spsk olivenolie
saften af 1/2 citron
3 dl græsk/tyrkisk yoghurt 10%
1 løg ( og gerne et hvidløg, hvis du er til det)
2 spsk finthakket persille
2 spsk finthakket mynte
salt og peber
Stevia el.a. sødning efter smag
Linsesalat
2 ½ dl. Grønne linser, skyllet
dressing:
½ tsk. Stødt spidskommen
¼ tsk. Gurkemeje
1 spsk. Frisk ingefær, fintrevet
1 fed hvidløg, presset
Saft af en lime
En smule stevia el.a. sødning
½ dl. Olivenolie
½ tsk. Havsalt
1 lille squash i tern
½ agurk i tern
1 gulerod i tern
½ dl. Friske korianderblade, hakkede
1 forårsløg
300 g. Blandet grøn salat
Bønnepasta med avocadocreme og salat
200 gr. Soyapasta (protein)
2 stk modne mellemstore avocadoer
3 spsk. vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 lille fed hvidløg
1 håndfuld frisk basilikum
Salt og friskkværnet peber
Salat af:
½ romainesalat
letristede hakkede cashewnødder eller f.eks. mandler
1 rød peberfrugt
1 bdt. Radiser, skivede
1 håndfuld frisk groftskåret basilikum
Olivenolie
balsamicoeddike
Salt og peber
Revet skal af 1/4 citron
Flere opskrifter? Let fordøjelige opskrifter

Kontakt:
Certificeret kostvejleder
Lea Friedstrup Lind
Mail: hej@mavehelse.dk
Ring mig op:
60 24 43 74
hverdage ml. 9-17
Seneste kommentarer