+45 60 24 43 74 hej@mavehelse.dk

Aftensmadsforslag sommer

Find inspiration til et sundt måltid

Bagt tomatsuppe med frisk timian:

2 portioner

 

2 røde peberfrugter

1 kg tomater

2 rødløg

2-3 fed hvidløg

1 liter grøntsagsbouillon

1 spsk balsamico

salt og peber

Top med:

Soya yoghurt eller cremefraiche

persille ellerfrisk timian

Tilbehør: salat med babyspinat, ristede pinjekerner og optøede grønne ærter

 

 

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Fjern kernehuset på peberfrugterne, pil løget og skær det i kvarte. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Kom alle dele på bagepladen – hvidløgsfedene bages med skallen på.

Sæt bagepladen i ovnen og bage dem i 45-60 min.

Tilbered salat.

Pres de bagte hvidløg ud af skallen og blend de bagte grøntsager sammen med bouillon og balsamico, enten i en gryde eller i blender der kan tåle høj varme.

Server den varme suppe i skåle eller dybe tallerkener med soya yoghurt og frisk timian..

Tunbøf med råkostsalat og beanaisedip

 

1 bøf af 125 g. Tun

 

300 g. Knoldselleri eller persillerod

300 g. Gulerødder

1 rød peberfrugt

grønt der skal bruges, f.eks. kål, asparges, peber, aubergine, løg mv.

 

Ca. 150 ml. Mayonnaise gerne hjemmelavet

1/2 tsk dijonsennep

1 tsk bearnaise-essens (hvis du har)

3 små skalotteløg

1 spsk. tørret estragon

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Start med at skære skalotteløg meget fint. Bland ingredienserne til dippen. Smag til og lad det stå og trække.

Steg tunbøfferne i smør/kokosolie på grillpande, hvis du har, ved stærk varme, ca. Et minut på hver side, eller efter smag. Lad trække. Skær grønt der skal bruges i strimler og læg på grillpanden og lad det stege nogle min. på hver side.

Kør grøntsagerne gennem det fine rivejern på foodprocessoren.

 

Der er råkostsalat og evt. grillede grøntsager med mayonnaise til frokosten dagen efter.

Kontakt:

Certificeret kostvejleder

Lea Friedstrup Lind

Mail: hej@mavehelse.dk

Ring mig op:

60 24 43 74

hverdage ml. 9-17