Salater og dressings

Find inspiration til et sundt måltid

Salat og dressinger

 

Rucola salat med råmarinerede champignons

1 pose rucola

1 bk. Økologiske, danske champignons

1 citron

1 skvæt olie

1 spiseskefuld sennep, efter smag

Evt. krydderurter, salt og peber

 

Skyl rucolaen og ordn champignonerne. Skær dem i skiver og lav dressingen. Vend svampene i og lad dem stå til lige før i skal spise. Vend da rucolaen i.

Ideer til salater:

 

Spidskålssalat med ristede mandler

 

½ spidskål

1 bakke rucola

30 g. Mandler

½ citron

2 spsk. Olivenolie

1 tsk. Korianderfrø

Havsalt og friskkværnet peber

 

Skyl spidskål og rucola, og afdryp. Rist mandlerne i lidt økologisk smør og afkøl.

Snit kålen meget fint, og drys den med 1-2 tsk. salt, ½ tsk. knuste korianderfrø og saften af ½ citron. Masser kålen godt, og lad den trække indtil servering. Hak mandlerne og hæld i salaten.

Vend rucola i, og smag til med salt, peber og olivenolie. Anret på et fad.

 

Blandede salater med vinaigrette

 

500 g. Blandede salater

 

3-4 spsk. Olivenolie

1 skvæt god vineddike f.eks. hindbær balsamico

2 skalotteløg

50 g. Urter f.eks. dild og purløg

1 tsk. Salt og lidt peber

 

Lav vinaigretten og lad trække lidt.

Skyl salater og afdryp eller slyng. Bland sammen.

 

 

 

                            

Lækker salat med bønnehummus og parmesanmayo

 

 

Salat:

1 pose blandet salat

50 g. rucolasalat

1 agurk strimlet tyndt, evt. I spiralizer

1 bk. Sherrytomater, skåret i halve

1 glas sorte oliven

 

Hummus:

1 dåse hvide bønner

4 fed hvidløg

50 g. rucolasalat

1 spsk. olivenolie

1 spsk. citronsaft

Salt og peber

 

Mayonnaise:

30 g Manchego fåreost (kan udelades)

1 fed hvidløg

1 pasteuriseret æggeblomme

1 spsk. Citronsaft

1 tsk. Sherry eller balsamico eddike

½ dl. Koldpresset neutral olie (f.eks. Raps eller solsikke)

½ dl. Olivenolie

Salt og peber

 

Hummus:

Alle ingredienser blendes og den sættes på køl.

 

Mayonnaise:

Skær parmesanen i mindre stykker og blend alle ingredienser, bortset fra olier. Derefter hældes olierne i en tynd stråle i blandingen mens du blender, til du har en tyk cremet dressing.

 

Salat skylles og skæres.

 

Dressings, hummus og pesto

 

Pesto

 

1 stort bundt oregano, basilikum eller persille

1 håndfuld pinjekerner

saft af ½ citron + eventuelt lidt reven skal

1 fed hvidløg

Eventuelt lidt friskrevet parmesan, manchego el.a. efter smag

6 spsk. ekstra jomfruolivenolie (kan erstattes af hampefrøolie)

Uraffineret salt og friskkværnet peber

 

Rødbedepesto

1 rødbede

30 g. Pinjekerner

20 g. Manchego el.lign. fast riveost.

 

Kog rødbeden ca. en time, køl af og fjern skindet, blend med pinjekerner og ost.

 

Hummus

  • 400 g kikærter, dåse eller kogt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. sesamfrø el. En spsk. Tahin
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • salt
  • lidt paprika eller cayennepeber

Alle ingredienser blendes, tilpas konsistens med vand.

 

Parmesanmayonnaise   til 2

30 g parmesanost

1 fed hvidløg

1 pasteuriseret æggeblomme

1 spsk. Citronsaft

1 tsk. Sherry eller balsamico eddike

(2 ansjosfileter)

½ dl. Koldpresset neutral olie (f.eks. Raps olie)

½ dl. olivenolie

 

Yoghurtdressing

 

3 dl græsk/tyrkisk yoghurt 10%

1 løg

1 hvidløg

2 spsk finthakket persille

2 spsk finthakket mynte

Kontakt:

Certificeret kostvejleder

Lea Friedstrup Lind

Mail: hej@mavehelse.dk

Ring mig op:

60 24 43 74

hverdage ml. 9-17